Kuinka korjata tukkeutunut keittiöhana?

0
1243

On olemassa useita tapoja tyhjentää tukkeutunut mattamusta keittiöhana. Ennen kuin aloitat, varmista, että olet sulkenut hanan vesijohdon. Irrota vesijohto säädettävällä jakoavaimella. Ota seuraavaksi ulos ilmastin, joka on vesilinjan päässä oleva verkko. Kun se on tukossa, vesi ei virtaa niin vapaasti kuin pitäisi ja paine on alhaisempi. Ilmastimen puhdistamiseen voit käyttää vanhaa hammasharjaa ja etikkaa poistamaan roskat ja testaamaan vedenpainetta.

Kaada etikka ja vesi

Jos et voi poistaa patruunaa, on toinen vaihtoehto: kaada etikkaa ja vettä hanan päähän. Tämän pitäisi irrottaa tukos ja helpottaa sen poistamista. Kun tämä on tehty, irrota venttiilin kahva ja puhdista hanan pää. Jos ongelma jatkuu, voit ostaa uuden kasetin, joka vastaa vanhaa. Jos tämä korjaustoimenpide ei auta, yritä liottaa hana vesi- ja etikkakulhossa yön yli.

Jos keittiön hanan ilmastin on tukossa roskista, poista se. Se on yleensä käsin tiukka, mutta voit käyttää pihdejä sen löysäämiseen. Muista käyttää käsineitä ja välttää pinnan koskettamista – se voi irrota. Voit myös kääriä ilmastimen ympärille ilmastointiteippiä suojaamaan sitä vaurioilta. Purkinavaaja tai leveät pihdit auttavat poistamaan ilmastimen.

Voit vaihtaa patruunan poistamalla hanan kahvat. Ruuvissa on yleensä suojakorkki, joka pitää patruunan paikallaan. Kun kahvat on poistettu, löysää mutteri, joka pitää patruunan paikallaan. Aseta sitten korkki ja kahva takaisin paikoilleen ja ruuvaa kahva kiinni. Kun hana on jälleen kasassa, pesualtaan syöttöventtiilit tulee avata. Jos et saa kahvoja irti, saatat joutua vaihtamaan ne.

Käytä taskulamppua

Tukkeutunut keittiöhana voidaan korjata monella tavalla. Voit joko vaihtaa ilmastimen tai patruunan tai puhdistaa vahingoittuneet osat yksinkertaisella käsipumpulla. Ilmastimen poistaminen avaimella on yleensä helpoin tapa ratkaista ongelma. Muista käyttää taskulamppua työskennellessäsi tiskialtaan alla, sillä alla olevat putket voivat vaurioitua tai rikkoutua.

Toinen ongelma voi olla liian alhainen veden virtaus. Tämä voi johtua hanaan johtavien putkien tukkeutumisesta. Tässä tapauksessa sinun tulee myös tarkistaa hanaan johtavista letkuista mahdollisia hiukkasia, jotka voivat tukkia ne. Joskus putkisto saattaa olla syyllinen, mikä tarkoittaa, että sinun on vaihdettava koko hana. Jos tämä ei riitä, saatat joutua vaihtamaan ilmastin.

Puhdista ilmastin

Vaihtoehtoisesti voit puhdistaa ilmastimen itse huuhtelemalla sen kuumalla vedellä ja liottamalla sitä tislattuun valkoviinietikkaan yön yli. Älä pudota irtonaisia ​​osia viemäriin prosessin aikana, koska se voi vahingoittaa ilmastintä. Kun ilmastin on puhdistettu, voit puhdistaa patruunan vanhalla hammasharjalla. Kun ilmastin on puhdas, huuhtele se kuumalla vedellä.

Leave a reply